2η Συνάντηση του Δικτύου Φορέων για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Ιλίου Δευτέρα 29/06/2020

Ο Δήμος Ιλίου σας προσκαλεί στην 2η Διαβούλευση με θέμα την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου.

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) είναι το Στρατηγικό Σχέδιο με ορίζοντα δεκαετίας που έχει ως σκοπό τη διερεύνηση και επιλογή παρεμβάσεων και έργων στον αστικό ιστό του Δήμου με γνώμονα την εξασφάλιση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης. Το ΣΒΑΚ επιδιώκει να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών βελτιώνοντας τις περιβαλλοντικές, λειτουργικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της πόλης.

Στο πλαίσιο της 2ης  Διαβούλευσης, ο Δήμος προβαίνει στη διεξαγωγή δύο θεματικών τηλεδιασκέψεων, αντί δια-ζώσης συναντήσεων λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που διαμόρφωσε η πανδημία του COVID-19.

Στην πρώτη θεματική τηλεδιάσκεψη, η οποία θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 29/06/2020 ώρα 11:00-13:00, καλούνται να συμμετάσχουν εμπλεκόμενοι φορείς διακυβέρνησης, οι τοπικές και περιφερειακές διοικητικές αρχές, οι φορείς μεταφορικού έργου, οι εκπρόσωποι των όμορων δήμων, καθώς και εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Τροχαίας.

Στην πρώτη θεματική τηλεδιάσκεψη, η οποία θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 29/06/2020 ώρα 16.00-18.00, καλούνται να συμμετάσχουν φορείς πολιτών που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Ιλίου, εκπρόσωποι περιβαλλοντικών ομάδων, ενώσεις ποδηλατιστών και πεζών, φορείς που εκπροσωπούν ΑμεΑ και ευάλωτες ομάδες, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και επιχειρήσεις ή φορείς που αποτελούν πόλους έλξης και γένεσης μετακινήσεων.

Οι τηλεδιασκέψεις  θα διεξαχθούν μέσω της πλατφόρμας cisco webex meetings, με μέγιστη διάρκεια 1,5 – 2 ώρες.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συμμετέχετε παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε σχετικό αίτημα στα ακόλουθα email eleni.triantafyllopou@lever.gr, imitrogianni@ilion.gr, ώστε σας σταλεί σχετικός ηλεκτρονικός σύνδεσμος  και αναλυτικές οδηγίες.

Κατά τη διάρκεια της 2ης Διαβούλευσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για:

  • Την υφιστάμενη κατάσταση κινητικότητας στο Δήμο Ιλίου, όπως αυτή έχει καταγραφεί μέσα από μετρήσεις πεδίου,  την επεξεργασία κειμένων πολιτικής και υφιστάμενων μελετών, αλλά και από τα αποτελέσματα έρευνας ερωτηματολογίων πολιτών και φορέων
  • Τη φύση του ΣΒΑΚ, τα επόμενα στάδια και τους τρόπους εμπλοκής φορέων και πολιτών στο Σχεδιασμό

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να επικυρώσουν το όραμα, να οριστικοποιήσουν τους στρατηγικούς στόχους/προτεραιότητες του Σχεδίου, αλλά και να συζητήσουν και να συνδιαμορφώσουν τα προτεινόμενα μελλοντικά σενάρια κινητικότητας για την πόλη του Ιλίου.

Η συμμετοχή σας είναι μεγάλης σημασίας για να μπορέσει ο Δήμος μας να δημιουργήσει ένα λειτουργικό Σχέδιο που θα εξυπηρετεί όλους τους πολίτες που κατοικούν και δραστηριοποιούνται στον Δήμο αποτελεσματικά και υπεύθυνα.Γίνετε κι εσείς σύμμαχοι στην προσπάθεια του Δήμου Ιλίου!